MenuZoek
Markt Cityplaza | 2010

Meer activiteiten...

Rocknummer over Nieuwegein

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Nieuwegein maakte Johan Nebbeling onder de naam JOB samen met Martin en Myrjam Koot een lekker swingend rocknummer over Nieuwegein en passen bij mijn stad: 'Mijn Nieuwegein'.

Het nummer is onder meer hier te beluisteren

De Vleugel denkt 50!

Een opdracht, waarbij de Nieuwegeinse De Vleugel basisschool leerlingen samen met hun ouders of iemand anders die hen dierbaar is, in beeld/gehoor brengt hoe zij 50 (jaar Nieuwegein) beleven.

De opdracht gegeven aan het kind:

“Waar denk jij aan bij "50"? Wat betekent dit getal voor je, of misschien is het geen getal maar losse cijfers, of zijn het tekens die voor jou iets anders betekenen?
Hoe ziet het eruit, hoe ruikt het, hoe voelt het, hoe smaakt het, welke kleur heeft het, welk geluid hoor je, welke emotie geeft het? “

Kinder-kunstwerken feliciteren Nieuwegein!

De inzendingen variëren van een tekening, een foto, een knutselwerk, een muzikale ode tot een video-presentatie van (on)bekende Nieuwegeinse plekjes.

Ook nieuwsgierig naar hoe onze jeugd het feestje Nieuwegein 50 jaar in beeld/gehoor heeft gebracht? Hier vind u een compilatie van de inzendingen. Kijk, luister en verwonder..

En, wie weet ontdekt u één, of meer, van deze mooie kunstwerken wel ergens in de Nieuwegeinse straten, want een aantal kinderen zal deze graag zichtbaar voor de ramen of in de tuin aan heel Nieuwegein willen tonen.

Gefeliciteerd met je 50-jarig bestaan Nieuwegein!

(V)luchtig fietsconcert Eine Brise, daar zit muziek in!

Een (v)luchtig fietsconcert in het kader van 50 jaar Nieuwegein? Zó ziet dat eruit en zó klinkt het!

De skatebaan in Park Blokhoeve vormde op een zonnige septemberdag nu eens het podium voor 50 fietsers in plaats van de gebruikelijke skaters, hardlopers en spelende kinderen. Fluitend, blazend en bellend oefenden de fietsers onder geestdriftige begeleiding van muziekdocent Fiet Nafzger de geluiden voor ‘Eine Brise’. Deze (v)luchtige fietscompositie van Maurico Kagel werd wereldwijd al in veel steden opgevoerd en nu voegt ook het jarige Nieuwegein zich in dat rijtje. Wethouder Ellie Eggengoor startte met luid belgerinkel het fietsconcert en voerde samen met organisator Fiet de fietsmuzikanten aan. Zowel toeschouwers (‘goeie vibe hier’) als deelnemers (‘dit kan ik wel de hele dag doen’) genoten van dit bijzondere evenement. Bekijk hier het filmpje van Eine Brise.

Tijdreis over het water

Het Nieuwegeinse grondgebied kende diverse waterwegen die belangrijk waren voor de ontwikkeling van de oude kernen. Openluchtmuseum Nieuwegein kan daarom het beste vanaf het water worden verkend. En daar heeft Museumwerf Vreeswijk wat op gevonden.

Lees meer...

Kist-je-kunst

Op 1 juli bestaat onze stad Nieuwegein 50 jaar. Dit kunnen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseert KunstGein een leuke creatieve activiteit: Kist-je-Kunst

Lees meer...

Feest maal 50!

In het weekend van 17, 18 en 19 september organiseert Eet Mee op 50 adressen feestelijke verrassingsetentjes bij mensen thuis, bij ondernemingen of maatschappelijke organisaties, waarbij je niet alleen andere plaatsgenoten kunt leren kennen maar natuurlijk ook met elkaar praat over Nieuwegein.

Jij kunt ook meedoen met Feest maal 50. Als een van die eetadressen, en iets lekker feestelijks koken voor een aantal gasten, of door als gast bij iemand aan te schuiven. Natuurlijk moet iedereen rekening houden met de coronamaatregelen van dat moment. Vind je een etentje thuis nog niet zo’n prettig idee? Dan is een gezellig video-etentje misschien iets voor jou!     

Of het nou gaat om een video-etentje of om een etentje thuis: doe mee en wij zorgen voor een verrassende match. En als je wilt kun je je ook aanmelden en zelf mensen uitnodigen die je beter zou willen leren kennen.

Meer informatie

Binnenkort maken we meer bekend over hoe dit weekend vol feestelijke etentjes eruit zal zien. Wil je nu alvast meer weten? Neem dan contact op met onze communitybouwer Mirjam de Reuver via cnieuwegein@eetmee.nl of 06-30203417.

Aanmelden

Ben je enthousiast en wil je je aanmelden voor Feest maal 50? Stuur dan een mailtje naar info@eetmee.nl met je naam en e-mailadres of bel 030-221 34 98.

Over Stichting Eet Mee

Eet Mee is een platform voor mensen die graag anderen ontmoeten, houden van een goed gesprek en het leuk vinden om samen te eten. Al ruim tien jaar brengt Eet Mee mensen samen aan de keukentafel voor een goed gesprek. Zo ontstonden er in de regio Utrecht al meer dan 10.000 matches. Tijdens de etentjes loop je een verrassende mix van mensen tegen het lijf. Stellen, alleengaanden, ouderen, gezinnen, mensen die hier geboren en getogen zijn, mensen met een vluchtelingachtergrond. De mix maakt het juist zo leuk.

Neem ook een kijkje op www.eetmee.nl voor meer informatie over ons concept of om alvast je eigen matches te gaan maken voor (video-) etentjes met nieuwe mensen.