MenuZoek
Markt Cityplaza | 2010

Meer activiteiten...

Rocknummer over Nieuwegein

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Nieuwegein maakte Johan Nebbeling onder de naam JOB samen met Martin en Myrjam Koot een lekker swingend rocknummer over Nieuwegein en passen bij mijn stad: 'Mijn Nieuwegein'.

Het nummer is onder meer hier te beluisteren

De Vleugel denkt 50!

Een opdracht, waarbij de Nieuwegeinse De Vleugel basisschool leerlingen samen met hun ouders of iemand anders die hen dierbaar is, in beeld/gehoor brengt hoe zij 50 (jaar Nieuwegein) beleven.

De opdracht gegeven aan het kind:

“Waar denk jij aan bij "50"? Wat betekent dit getal voor je, of misschien is het geen getal maar losse cijfers, of zijn het tekens die voor jou iets anders betekenen?
Hoe ziet het eruit, hoe ruikt het, hoe voelt het, hoe smaakt het, welke kleur heeft het, welk geluid hoor je, welke emotie geeft het? “

Kinder-kunstwerken feliciteren Nieuwegein!

De inzendingen variëren van een tekening, een foto, een knutselwerk, een muzikale ode tot een video-presentatie van (on)bekende Nieuwegeinse plekjes.

Ook nieuwsgierig naar hoe onze jeugd het feestje Nieuwegein 50 jaar in beeld/gehoor heeft gebracht? Hier vind u een compilatie van de inzendingen. Kijk, luister en verwonder..

En, wie weet ontdekt u één, of meer, van deze mooie kunstwerken wel ergens in de Nieuwegeinse straten, want een aantal kinderen zal deze graag zichtbaar voor de ramen of in de tuin aan heel Nieuwegein willen tonen.

Gefeliciteerd met je 50-jarig bestaan Nieuwegein!

(afhaal) Menu Nieuwegein 50 jaar

Op zaterdag 3 en zondag 4 juli zijn er bij verschillende ondernemers speciale (afhaal)menu's te bestellen omdat Nieuwegein 50 jaar bestaat op 1 juli!

Ga jij ook genieten van zo'n mooi menutje? 

Lees hier meer

Historische wandeling

Historische wandeling

Nieuwegein bestaat 50 jaar, en dat moeten we vieren met een historische wandeling!

Voor de viering van 50 jaar Nieuwegein op 1 juli is er een speciale historische wandeling gemaakt welke je kan wandelen van op 3 & 4 juli. Tijdens de historische wandeling kom je langs bijzondere plekken en gebouwen, via de flyer die je hieronder kan downloaden vind je informatie over de locatie. Ook kan je via de app izi.Travel de route lopen, hierbij zitten foto’s van de locatie, uitleg bij de locatie maar ook een gesproken uitleg. Downloaden kan via deze link!

Er zijn 3 verschillende wandelingen. De langste wandeling gaat door Jutphaas en Vreeswijk. Hier begin je bij Kasteel Rijnhuizen en eindig je bij de Nicolaaskerk. De route is 15 kilometer en duurt ongeveer 3 uur.

Daarnaast hebben we 2 losse routes die beide ongeveer 5/5,5 kilometer zijn waar je 1.15 uur over doet. De 2 wandelingen gaan los van elkaar door Vreeswijk en Jutphaas.

Hieronder kan je de route beschrijving downloaden, let goed op dat je de juiste route download + de flyer met de informatie over de locaties.

Route door Jutphaas

Flyer Jutphaas

Voor de route met de IZI.Travel app zoek je naar de route: Historische wandeling Jutphaas

Route door Vreeswijk

Flyer Vreeswijk

Voor de route met de IZI.Travel app zoek je naar de route: Historische wandeling Vreeswijk

Route door Nieuwegein

Flyer Nieuwegein

Voor de route met de IZI.Travel app zoek je naar de route: Historische wandeling Nieuwegein

Tijdreis over het water

Het Nieuwegeinse grondgebied kende diverse waterwegen die belangrijk waren voor de ontwikkeling van de oude kernen. Openluchtmuseum Nieuwegein kan daarom het beste vanaf het water worden verkend. En daar heeft Museumwerf Vreeswijk wat op gevonden.

Lees meer...

Kist-je-kunst

Op 1 juli bestaat onze stad Nieuwegein 50 jaar. Dit kunnen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseert KunstGein een leuke creatieve activiteit: Kist-je-Kunst

Lees meer...

Viering 50 jaar Nieuwegein 1 juli

Op 1 juli 1971 ontstond de gemeente Nieuwegein, en nu bestaan we alweer 50 jaar. Om dit heugelijk feit samen met de inwoners te vieren willen we 50 inwoners uitnodigen. Ben jij dit jaar 50 jaar geworden of wordt je nog 50 in 2021? Geef je dan op via onderstaand e-mailadres en misschien ben jij wel 1 van de 50 inwoners die de viering met ons samen kan meemaken.

Lees meer...

Feest maal 50!

In het weekend van 17, 18 en 19 september organiseert Eet Mee op 50 adressen feestelijke verrassingsetentjes bij mensen thuis, bij ondernemingen of maatschappelijke organisaties, waarbij je niet alleen andere plaatsgenoten kunt leren kennen maar natuurlijk ook met elkaar praat over Nieuwegein.

Jij kunt ook meedoen met Feest maal 50. Als een van die eetadressen, en iets lekker feestelijks koken voor een aantal gasten, of door als gast bij iemand aan te schuiven. Natuurlijk moet iedereen rekening houden met de coronamaatregelen van dat moment. Vind je een etentje thuis nog niet zo’n prettig idee? Dan is een gezellig video-etentje misschien iets voor jou!     

Of het nou gaat om een video-etentje of om een etentje thuis: doe mee en wij zorgen voor een verrassende match. En als je wilt kun je je ook aanmelden en zelf mensen uitnodigen die je beter zou willen leren kennen.

Meer informatie

Binnenkort maken we meer bekend over hoe dit weekend vol feestelijke etentjes eruit zal zien. Wil je nu alvast meer weten? Neem dan contact op met onze communitybouwer Mirjam de Reuver via cnieuwegein@eetmee.nl of 06-30203417.

Aanmelden

Ben je enthousiast en wil je je aanmelden voor Feest maal 50? Stuur dan een mailtje naar info@eetmee.nl met je naam en e-mailadres of bel 030-221 34 98.

Over Stichting Eet Mee

Eet Mee is een platform voor mensen die graag anderen ontmoeten, houden van een goed gesprek en het leuk vinden om samen te eten. Al ruim tien jaar brengt Eet Mee mensen samen aan de keukentafel voor een goed gesprek. Zo ontstonden er in de regio Utrecht al meer dan 10.000 matches. Tijdens de etentjes loop je een verrassende mix van mensen tegen het lijf. Stellen, alleengaanden, ouderen, gezinnen, mensen die hier geboren en getogen zijn, mensen met een vluchtelingachtergrond. De mix maakt het juist zo leuk.

Neem ook een kijkje op www.eetmee.nl voor meer informatie over ons concept of om alvast je eigen matches te gaan maken voor (video-) etentjes met nieuwe mensen.

Kom zelf dansen, zingen, of dichten!

GRAS!
| 4 juni 2021 t/m 27 augustus 2021 |

Kom zelf dansen, zingen, of dichten!
Deze zomer biedt Stichting De Baten voor alle Nieuwegeiners een zomerprogramma waarin u zelf kunt leren dichten of dansen. Ook zoeken we leden voor een wijkkoor en een echte band. Heeft u zin om mee te doen? Geef u dan snel (kosteloos) op!

Na het afgelopen jaar biedt de zomer hopelijk weer wat meer gezelligheid. Voor Stichting de Baten moet het een Coole zomer worden, waarin we weer samen kunnen lachen, genieten en actief zijn. Na de Gras Festivals en de coronaconcerten van afgelopen zomer, mogen Nieuwegeiners dit jaar zelf aan de slag tijdens een workshop ‘spoken word’, een korte danscursus of tijdens een workshop boksen. 
De danslerares selecteert dansvormen die individueel gedanst worden, in de boksles gaat u op eigen tempo en binnen de eigen grenzen aan de slag met de basisvaardigheden van de sport. 
En voor iedereen die graag zingt, en we zagen tijdens de corona-concerten hier veel bewijs van, start er een buurtkoor. Onder leiding van een professionele koorleider worden er zes repetities gehouden waarin een eigen repertoire wordt opgebouwd. En misschien ontstaat er een echt koor dat door wil blijven zingen. 

Alle getalenteerde gitaristen, drummers of basspelers kunnen zich opgeven voor een band. Wij regelen een bandleider die de band de eerste paar bijeenkomsten helpt met het opstarten, repertoire kiezen en repeteren. Ook regelen we een locatie. 

Op vrijdag 27 augustus zal er een grande finale zijn in de binnentuin voor bewoners van De Baten en deelnemers aan het programma om samen de geleerde kunsten te vertonen en onder het genot van een hapje en drankje te genieten van optredens van lokale bands. 

De workshops vinden plaats in juni, juli en augustus.
Spoken word, eenmalige workshop op zaterdag 10 juli van 13.30 tot 16.30
Dans, 4 lessen van 1,5 uur op vrijdagavonden van 19.30 tot 21 uur. Start 25 juni in het Buurtplein Batau.
Op vrijdag 16 juli - om 19.30 tot 21.00 uur vindt in de binnentuin, afhankelijk van het weer, een boks workshop plaats voor iedereen die mee wil doen, ook als u geen ervaring hebt (juist dan). 

Wanneer het koor en de band starten, hangt af van de corona-maatregelen. We willen wel graag weten hoeveel animo er is, schrijf u hiervoor dus in als u mee wilt doen, we houden u op de hoogte wanneer we gaan beginnen. 

U kunt u nu opgeven via het formulier op de website van Stichting De Baten.

Wij volgen altijd de regelgeving van de overheid omtrent de coronamaatregelen. Bij te veel aanmeldingen is het vol = vol. Bij te weinig aanmeldingen kan een cursus komen te vervallen.