MenuZoek
Markt Cityplaza | 2010

Nieuwegein 1 groot museum

Vanwege het 50-jarig bestaan van Nieuwegein zal de stad in juni van dit jaar 1 groot museum zijn. Initiatiefneemster Gonneke Prak zorgt er voor dat iedereen uit de stad mee kan doen met dit museum. Omdat water en Nieuwegein onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden is er voor het thema ‘Feestelijke boten’ gekozen.

 

Hoe kun je meedoen

Maak een kunstwerk met het thema Feestelijke boten. Hang jouw kunstwerk in het zicht. Bijvoorbeeld voor het raam, aan het balkon of plaats het in de (voor)tuin.

Inspiratie

Ter inspiratie een kwartetspel met foto's over de geschiedenis van Nieuwegein en water. Je kan deze printen met 4, 6 of 9 kaarten op een A4. Net hoe groot je de kaarten zelf wil hebben. Herken jij de locaties in Nieuwegein?

Met dank aan de Museumwerf Vreeswijk, de Historische Kring Nieuwegein / Museum Warsenhoeck en Jan Steven Prak voor de foto's.

Kwartetspel Geschiedenis Nieuwegein en Water

In april en mei zullen er activiteiten zijn om inspiratie op te doen voor jouw eigen kunstwerk. Via facebook en Instagram zal ook inspiratie gedeeld worden. Houd deze website en de social media in de gaten voor updates over de inspiratie-activiteiten.

Download hier de inspiratiefolder met daarin een stappenplan dat je kan helpen om ideeën te krijgen voor het maken van je eigen feestelijke kunstwerk. Klik daarvoor op onderstaande afbeelding.

Online plattegrond

Er wordt een online plattegrond gemaakt waarop te zien is waar de kunstwerken te zien zijn.  Wil je jouw kunstwerk ook op deze plattegrond? Vanaf half mei kan je jouw jouw kunstwerk aanmelden via Facebook. of KunstwerkNieuwegein@gmail.com 

Vanaf half mei zal de link van de plattegrond hier geplaatst worden. Op die manier kan je in juni je eigen route langs de kunstwerken samenstellen!

In juni is het feest!

In juni is het zover! Je kan dan langs alle feestelijke kunstwerken in de stad wandelen.

Daarnaast zijn er activiteiten om de museummaand extra feestelijk te maken. Zo zal er bijvoorbeeld op de sociale media, iedere dag een kunstwerk in de spotlight gezet worden.

Houd deze website en de social media in de gaten voor updates over de extra activiteiten.

Lespakket voor alle basisscholen

Alle basisscholen hebben een lespakket ontvangen met hierin leskaarten die de leerkrachten kunnen gebruiken om zelf een les rondom het project Nieuwegein 1 groot Museum samen te stellen. Ben jij leerkracht en heb je het lespakket nog niet voorbij zien komen? Klik dan hier onder op de link.

Lespakket Nieuwegein 1 groot museum