MenuZoek

Dit jaar bestaat Nieuwegein 50 jaar en hoe kan dit beter gevierd worden dan met ons eigen verhaal? Daarom maakt DE KOM een buurtsoap! Van verschillende verhalen en anekdotes uit de wijken werd een script gemaakt: ‘Geina, de buurtsoap’. Een verhaal vol humor en cliffhangers, met misverstanden en zaken die gruwelijk uit de klauwen lopen. Met alle vooroordelen die over de stad gelden, maar vooral ook alle liefde en de mooie plekken. Kortom: een komische en licht absurdistische ode aan de stad Nieuwegein. Na een feestelijke rode-loper première in DE KOM zal Geina in verschillende afleveringen online komen. We maken de soap samen met theatermaker Oscar Kocken, schrijver Lucas de Waard, regisseur Ruut van der Beele én natuurlijk de inwoners van Nieuwegein.

GEINADEBUURTSOAP.NL
Geina heeft een eigen website! Wil je meer weten over de totstandkoming van deze soap, de nieuwtjes, de cast en de achtergrondverhalen? Kijk dan op GEINADEBUURTSOAP.NL

PREMIÈRE ‘Geina, de buurtsoap’ | 18 december
Op 18 december gaat de buurtsoap in première in Stadstheater en Kunstencentrum DE KOM. Vanaf dit moment zijn alle afleveringen ook gratis online te bekijken op de website www.geinadebuurtsoap.nl en op het YouTube kanaal van DE KOM. Neem contact op via BUURTSOAP@DEKOM.NL!


‘Geina, de buurtsoap’ wordt mede mogelijk gemaakt door 50 jaar Nieuwegein, Prins Bernhard Cultuur Fonds, Stichting VSBFonds en de business partners van DE KOM.