MenuZoek

Stem nu op uw favoriete jonge monument!

jonge monumenten

Nieuwegein bestaat 50 jaar: hoog tijd om de monumentenlijst te verjongen! Voor het jubileumjaar onderzoeken we samen met onze inwoners welke bouwwerken uit de periode 1965-1990 extra bijzonder zijn en een status als gemeentelijk monument verdienen. Alle inwoners van Nieuwegein mogen tot en met 2 mei stemmen op hun favoriete  ‘jonge monumenten’. Doet u mee? 

De lijst met de mogelijke nieuwe monumenten komt voort uit de cultuurhistorische inventarisatie van de gemeente. Daarnaast konden Nieuwegeiners ook suggesties aandragen voor gebouwen die de gemeente nog niet in beeld heeft. Dit leverde ruim veertig suggesties op. Alle suggesties zijn getoetst op de juiste tijdsperiode (1965-1990), authenticiteit en bouwhistorische waarde. De bouwwerken die deze toets hebben doorstaan, zijn opgenomen in de lijst met mogelijke monumenten. De lijst is voorzien van informatie over de cultuurhistorische waarde van de bouwwerken, ter ondersteuning bij het stemmen.  

Van woensdag 21 april tot en met zondag 2 mei 2021 kunt u via een vragenlijst stemmen op de bouwwerken die u het meest monumentwaardig vindt. Uw stem telt! De bouwwerken met de meeste stemmen zijn de kanshebbers voor een monumentenstatus; in totaal zeven. Het college van burgemeester en wethouders bepaalt uiteindelijk welke bouwwerken monument worden.

Laat uw stem achter via: https://ikbennieuwegein.nl/jongemonumenten.

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Daphne Luijters via d.luijters@nieuwegein.nl.