MenuZoek
Start plofparade 2019

Over het feest

In 2021 bestaat Nieuwegein 50 jaar. Op 1 juli om precies te zijn. Dat willen we samen met de stad vieren. Met inwoners, verenigingen, organisaties en ondernemers. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart in samenwerking met de stadsmarketingpartners*. Het belooft een bijzonder feest te worden met onder andere De PLOFparade. En natuurlijk houden we daarbij rekening met de ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19). Dat bepaalt wat wel en niet kan.

Doe je mee?

De verjaardag van Nieuwegein is een feest van de hele stad. Daarom vragen we jou ook om mee te organiseren aan het feest. Denk bijvoorbeeld aan een buurtfeestje, een spelletjesdag of iets heel anders. Dus heb je een leuk idee?  Laat het ons weten via 50jaar@nieuwegein.nl. Ook als je geen plan hebt maar wel graag wilt meehelpen horen we dat graag.

Wat doet de gemeente Nieuwegein?

Voor leuke initiatieven stelt de gemeente subsidie beschikbaar. Er is een regeling in de maak voor verschillende doelen. Onder meer voor inwoners zodat zij een bijdrage voor een buurtactiviteit kunnen aanvragen. Daarnaast zorgen we ervoor dat alle activiteiten die bij het feest horen elkaar niet overlappen en extra aandacht krijgen.

Wij zoeken Nieuwegeinse foto’s, van toen en nu!

Heb je thuis nog foto’s van het ontstaan van Nieuwegein of van mooie momenten in de afgelopen 50 jaar? We verzamelen ze graag en geven ze een mooie plek op deze website waar iedereen ze kan bekijken. Stuur je foto's naar 50jaar@nieuwegein.nl.

Contact

Ben je enthousiast geworden en wil je meedoen? Neem dan contact op met Suzan Aardewijn, projectleider Nieuwegein 50 jaar, telefoonnummer 06-15 25 90 22, stuur een mailtje naar 50jaar@nieuwegein.nl of vul het contactformulier in.

Samen gaan we feest vieren!

Coronamaatregelen

We hopen dat alle beperkingen vanwege corona in 2021 voorbij zijn. De kans bestaat dat een deel van de maatregelen ook dan nog geldt. Samen moeten we uitvinden wat wel en wat niet mogelijk is. Maar misschien heb je al een goed idee? Laat het ons dan weten.

Nieuwegein 50 jaar - Stadsmarketing en gemeente Nieuwegein

De stadsmarketingpartners zijn een club van verschillende ondernemers en organisaties uit Nieuwegein. Samen met hen zetten we de leuke kanten van Nieuwegein op de kaart, voor onze eigen bewoners en voor mensen van buiten. Activiteiten van de partners zijn bijvoorbeeld de fietsroute langs de parels van Nieuwegein, de PLOFparade en nu Nieuwegein 50 jaar. Zo laten ze de unieke plekken van onze stad zien. 

Stadstheater DE KOM, Down Under, Fort de Batterijen, SportID, Natuurkwartier, Gemeente Nieuwegein, RED Online Marketing en Club Rhijnhuizen